Snabb jordgubbssylt ;)

Nu när det är jordgubbssäsong kan jag passa på att bjuda på den absolut godaste jordgubbssylten o den är superenkel att göra. Gott till allt, men specielt lite ljummen till glass på höstkanten ;)
  • 2 kg Jordgubbar (ca 4 liter)
  • ½ kg socker
  • 1 påse Certo fryspulver
Dela eller krossa bären (med tex mosastöt)
Blanda fryspulver med socker, tillsätt sockerblandningen under kraftig omrörning till sockret löst sig helt.
Häll sylten i frysförpackningar och frys omg.
Sylten bör efter upptining förvaras i kyl och förbrukas inom en vecka.
Sylten är god till mellanlägg i tårtor, till pannkakor, våfflor eller som sagt varm till glassen ;)
Lycka till!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0