Älskar denna sega knäckiga kaka ;)
Chokladkaka med kokos/ Falsk Toscakaka
Ingredienser:
- 4 st ägg
- 6 dl socker
- 3 dl vetemjöl
- 6 msk kakao
- 3 tsk vanilj socker
- 175g smält smör
- 75g smör
- 1½ dl grädde
- 1 dl sirap
- 1 påse kokos
1. Vispa ägg och socker till en fluffig smet
2. Blanda ihop vetemjöl, kakao, vaniljsocker i en egen skål
3. smält smöret
4. Blanda samman allt
5. Smörj en långpanna och töm i smeten
6. Grädda ca 15 min i 200 grader
7. Blanda ihop alla glasyringredienser i en gryta
8. Koka ihop glasyren i 5 min
9. Bred glasyren över kakan och grädda i ytterliggare 10 min
10. Skäres i bitar när den svalnat lite
Kommentarer
Trackback