Älskar denna sega knäckiga kaka ;)

Chokladkaka med kokos/ Falsk Toscakaka
Ingredienser:
  • 4 st ägg
  • 6 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 6 msk kakao
  • 3 tsk vanilj socker
  • 175g smält smör
Glasyr:
  • 75g smör
  • 1½ dl grädde
  • 1 dl sirap
  • 1 påse kokos
Gör så här:
1. Vispa ägg och socker till en fluffig smet
2. Blanda ihop vetemjöl, kakao, vaniljsocker i en egen skål
3. smält smöret
4. Blanda samman allt
5. Smörj en långpanna och töm i smeten
6. Grädda ca 15 min i 200 grader
7. Blanda ihop alla glasyringredienser i en gryta
8. Koka ihop glasyren i 5 min
9. Bred glasyren över kakan och grädda i ytterliggare 10 min
10. Skäres i bitar  när den svalnat lite

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0