Supergod cheescake med lemoncurde
Måste dela med mig av detta supergoda recept :)

Cheescake med Lemoncurde
Botten
180g Digestivekex
75g Smör
Fyllning
250g Färskost (Naturell philadelphia)
1 dl Mörkt muscovaderråsocker
1 tsk Vaniljpulver
1 tsk Rivet skal från citron
2 dl Vispgrädde
Lemoncurde
2 Små citroner
2 Ägg
4 dl Florsocker
75 g Smör
Gör så här:
Smöra formen lätt
Mixa kexen tillsammans med det smälta smöret
Tryck ut smeten i en form med löstagbar kant
Ställ in i frysen
Gör lemoncurden:
Riv av det yttersta skalet på citronen
Pressa ur 1dl citronsaft
Vispa samman citron, ägg, socker
Låt skjuda i gryta sakta under omrörning, tills det tjocknat (marmelad)
Smält ner smöret i blandningen och ta från värmen
Kyl krämen något och låt stå svalt
Fyllningen:
Vispa samman grädden, råsockt, vaniljpulver, vispa sedan ner osten tills det blir en slät smet
Ta ut formen ur frysen
Lägg lite av lemoncurden i formen och bred ut över kexbotten, ställ in i frysen igen ca 10 min
Ta ut formen igen
Slå ostfyllningen i formen bred ut, och ställ in i frysen igen ca 30 min
Tag ut formen
Bred sedan ut resterande lemoncurde som ett översta lager
Låt stå i frysen ca 1 timme så kakan stelnar.
Tag fram 10-15 min innan servering
Garnera gärna med jordgubbar och lite citronmeliss

Kommentarer
Trackback