Vivians fläskfilé

Vivians fläskfilé
Det här behövs till ca 6 port:
2 fläskfiléer, ca 800g
ca 10 skivor bacon
salt, peppar
1 msk enbär
½ dl vatten
3 dl grädde
½ msk vinbärsgelé
75 g grönmögelost, gärna Dana blue
ca 2 tsk soja
Gör så här
1. Putsa fläskfilén och salta och peppra den lätt. Vira baconskivorna runtom.
2. Stek köttet vackert gyllene runtom och lägg det i en eldfast form. Krossa enbären och lägg dem i formen tillsammans med vatten.
3. Ställ formen mitt i ugnen och stek köttet klart, ca 30-35 minuter.
4. Ta upp filéerna och vira in dem i folie. Sila vätskan och häll den i en kastrull. Tillsätt grädde och låt det koka upp. Riv osten och rör ner den i såsen. Låt den smälta. Smaka av med gelé och soja.
5. Ta bort folien och skär köttet i ganska tjocka skivor. Lägg det i en form och häll eventuellt såsen bredvid. Garnera med bär och färska örter. Bjud hasselbackspotatis, en god grönsallad och gelé till.
Jag själv steker fläskfilén utan bacon i stekpannan och gör såsen i gryta bredvid. Serverar med potatisklyftor och sallad :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0