Citrongrillad lammrack med Rostad parmesanböncrème och primörsallad

Till 4 pers:
  • 1kg lammrack
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald  svartpeppar
Marinad:
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 citron
  • 1 kruka salvia
  • 4 msk olivolja
Parmesancrème:
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ msk olivolja
  • 1 burk cannellinibönor (ca 400 g)
  • 1 ½ dl riven parmesanost
  • 1 ½ dl lätt crème fraiche
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
Primörsallad:
  • 400 g färskpotatis
  • 1 knippe primörmorötter (250 g)
  • 8 schalottenlökar
  • 1 knippe grön sparris (250 g)
  • 8 rädisor
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • ½ msk honung
  • 1 påse röda mangoldskott (ca 70 g)
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm nymald svartpeppar
Gör så här:
1. Marinad
Skala och fin hacka vitlöken. Skölj citronen noga i ljumet vatten. skala skalet av citronen med en potatisskalare och strimla det därefter tunt. Pressa saften ur citronen. Strimla salvian. Blanda vitlök, citronskal, citronsaft, salvia och olja. Lägg köttet i en plastpåse och häll över marinaden. Låt marinera i rumstemperatur ca 30 min.
2. Sätt ugnen på125C. Grilla köttet i grillpanna ca 2 min på varje sida. Krydda med salt och peppar. Lägg köttet i en ugnssäker form och stek mitt i ugnen till 62C innertemperatur, beräkna ca 25 min. Ta ut och låt vila ca 10 min.
3. Parmesancrèma
Krossa vitlöksklyftorna lätt med skalet på. Stek dem i oljan i en stekpanna tills skalet blivit brunt och vitlöken mjuk. Ta bort skalet och lägg vitlöken i mixer tillsammans med avhällda sköljda bönor, parmesan, créme fraiche, salt och peppar. Mixa till en slät créme.
4. Sallad
Skrubba potatisen och koka dem i saltat vatten i en kastrull tills den är mjuk, ca 15 min. Ansa och skrubba morötterna. Låt morötterna koka med potatisen när ca 5 min återstår av koktiden.
5. Skala löken. Ansa och bryt av den nedre delen på sparrisen. Ansa rädisorna. Stek den runt om i olja i en stekpanna. Tillsätt sparris och låt den fräsa med ca 2 min. Lägg i potatis, morötter och rädisor och låt steka ytterliggare ca 2 min. Ringla över vinäger och honung och låt fräsa ca 1 min. Strö över mangoldskott, salt, peppar.
6. Skär köttet i bitar och servera med parmesancrème och sallad

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0