Brieost+Lottas knäcke+Egen jordgubbsmarmelad <3

Blir en underbar kombination!!
Jordgubbsmarmelad med vanilj och lime
  • 1 kg jordgubbar, ca 2 liter
  • 500 g syltsocker
  • 1 hel vaniljstång
  • 2 msk limesaft (finns på flaska precis som citronsaft)
Väg gärna jordgubbarna och sockret så det blir rätt i förhållande till varandra.
Skölj och snoppa jordgubbarna. Dela dem i mindre bitar och lägg i en gryta
Mät upp syltsockret och häll över gubbarna.
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Ha i fröna och den delade vaniljstången i grytan.
Låt alltsammans koka upp och därefter sjuda kraftigt i 3 min. Skumma av under tiden.
Ha sedan i limesaften och rör om. Ställ grytan till sidan och låt svalna i ca 10 min. Rör om då och då.
Häll sedan upp på väl rengjorda glasburkar. Fyll dem ända upp. Ställ kallt så att det stelnar.
Perfekt att ge bort!!
Lottas knäckebröd är ett recept jag fått av svärmor, super gott när man är godis sugen, eller till ett gott glas rött på fredagskvällen!
Lottas knäckebröd
Sätt ugnen på: 150g
Tid ca: 1tim 10min
  • 2 dl Majsmjöl
  • 1 dl Solrosfrön
  • 1 dl Sesamfrö skalade
  • ½ dl Linfrön
  • ½ tsk Salt
  • ½ dl Raps eller solros olja
Rör ihop de torra ingredienserna.
Blanda i oljan, rör runt ordentligt.
Koka upp 2½ dl vatten slå över, röres en stund
Pensla plåten med vatten och lägg ett bakplåtspapper på plåten
Platta ut degen på en stor långpanna, såtunt som möjligt
Strö flingsalt över degen.
In i ugnen
KLART!
Knäckebröd med fina frön

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0