Vivians fläskfilé

Det här behövs till ca 6 port:
2 fläskfiléer, ca 800g
ca 10 skivor bacon
salt, peppar
1 msk enbär
½ dl vatten
3 dl grädde
½ msk vinbärsgelé
75 g grönmögelost, gärna Dana blue
ca 2 tsk soja
Gör så här
1. Putsa fläskfilén och salta och peppra den lätt. Vira baconskivorna runtom.
2. Stek köttet vackert gyllene runtom och lägg det i en eldfast form. Krossa enbären och lägg dem i formen tillsammans med vatten.
3. Ställ formen mitt i ugnen och stek köttet klart, ca 30-35 minuter.
4. Ta upp filéerna och vira in dem i folie. Sila vätskan och häll den i en kastrull. Tillsätt grädde och låt det koka upp. Riv osten och rör ner den i såsen. Låt den smälta. Smaka av med gelé och soja.
5. Ta bort folien och skär köttet i ganska tjocka skivor. Lägg det i en form och häll eventuellt såsen bredvid. Garnera med bär och färska örter. Bjud hasselbackspotatis, en god grönsallad och gelé till.
Jag själv steker fläskfilén utan bacon i stekpannan och gör såsen i gryta bredvid. Serverar med potatisklyftor och sallad :)
Motorskola
Blir inte mycket uppdaterat. Är för trött på kvällarna nu när det bara mosas in massa motorkunskap hela dagarna ;) Hela veckan har spenderats på motorskolan på Volvo PV, mycket nyttigt och riktigt härliga lärare. Imorgon blir det jobb 15.42-00.30 och sen hoppa på igen söndag 22något till 07.00 så det blir nattjobb i 2 veckor framöver.. Ska bli skönt att äntligen börja skruva lite :)
HejHopp!
Kyckling med parmaskinka och balsamsås
Ingredienser
4 port
8 kycklinglårfiléer eller 4 kycklingfiléer, 500 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
4 stora eller 8 små skivor parmaskinka
2 dl Arla Ko® vispgrädde
2 msk balsamvinäger
1 msk konc kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i smör i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form. Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Strö ev över lite färsk oregano. Servera med frästa grönsaker.
"If at first you don´t succeed, do it like your mother told you..."
Vår lilla luffare är för en gångs skull hemma i soffan o myser <3

Blev några ljuslyktor till

"Loving + Special + Unique = You"
"If at first you don´t succeed, do it like your mother told you..."
"A mother holds her children´s hand for a while, their hearts forever."
"Precious moments"
Kul idé
Hittade detta tipset på en tjejs blogg, tänkte dela det vidare :)
Lovat att jag ska visa lite roliga grejor man kan ha i sitt egengjorda påskägg, så idag visar jag hur man kan göra sina egna kinderägg eller fortune cookies fast med ägg istället.
Du behöver
* ägg
* tandpetare
* färg
* papper och penna
* nål
Gör såhär
Knacka försiktigt ett hål i vardera ände av ägget. Ta en tandpetare och rör runt äggulan så den blir rinnande. Blås sedan ut innehållet och måla ditt ägg. Skriv en liten rolig hälsning på en liten lapp som du sedan rullar ihop och pillar in i ditt ägg
Garanterat skratt!
Egna ljuslyktor
Hade lite burkar kvar sedan jag gjorde mitt ljusträd. Så idag fick det bli lite ljuslyktor av dem. Hade dock inte så mycket hemma att dekorera dem med. Får bli ett senare projekt att hitta lite fint. Fina att ge som "gå bort present"
Det som behövs är
Glasburkar
Akrylfärg
Hobbylim
Detaljer att dekorera med
Ståltråd om man vill göra hängare

Börja med att hälla lite akrylfärg i glasburken. Häll i lite vatten, en tesked eller två, och rör om så att du får en mer lättflytande färg. Snurra runt glaset så att hela insidan täcks med färg.

Låt färgen torka.

Dölj "gängorna" högst upp på burken med spets eller band. Sätt i värmeljus och njut av det härliga ljuset, under höstkvällarna



Lite av allt
Liten summering av förra veckan och helgen. I fredags skrev jag även på kontraktet för Addeco, så nu är man anställd där. Väntar bara på att dom nu ska ringa och ge mig ett uppdrag. Känns konstigt att gå hemma och vänta på att de ska ringa och sedan ge sig iväg till ett helt nytt ställe och jobba.
Min duracellkanin till sambo, helt otrolig energi <3

Blev supersugen på couscous. Har inte lagat de sen gymnasiet. Serverades med kyckling stekt i vitllök, avocado, broccoli, rödlök, sockerärta. Riktigt gott!

Tommy kilade förbi med massvis med kantareller. Tog sin lilla tid att rensa alla :)

Lena var på marknad och köpte med sig 3 av mina favoriter ;)

Har ju självklart spenderat en stund med djuren också :) Dom måste ju få lite helggodis och kärlek ;)
"Lillis" blandis mellan Silkes/Svensk dvärg

Min Araucana tupp "inget namn"

Mys på bänken :)

Gav mig ut på en egen liten plock runda. Har ett ställe där det växer otroligt mycket trattisar, inte ens kul att plocka så mycket finns det... Hittade även en hel del vanlig kantarell lite mer sport i att plocka dem när man får leta lite ;)

Besök av vildsvinen :(

Min första blomkålssvamp ;)

Fläskfilé med kantareller

Fläskfilé med kantareller
4 port
6-8 stora potatisar
200 g kantareller, gärna mer
1 vitlöksklyfta
600 g fläskfilé
100 g parmensanost
Smör
Salt & peppar
Blandad sallad
Skala potatisen. Lägg en potatis i en träslev och skiva potatisen men utan att skära helt igenom. Lägg potatisarna i en ugnsfast form, salta & peppra och klicka en liten smörbit på varje potatis (alternativ ringla över lite olivolja). Stek i ugnen på 200 grader ca 20 minuter tills potatisarna fått färg och är genomstekta.
Fräs kantarellerna i smör. Pressa i en vitlöksklyfta och salta och peppra. Dela fläskfilén i åtta bitar och stek på grillpanna eller lägg på grillen ute.
Servera med en blandad sallad och rikligt med riven parmesan på kantarellerna.
4 port
6-8 stora potatisar
200 g kantareller, gärna mer
1 vitlöksklyfta
600 g fläskfilé
100 g parmensanost
Smör
Salt & peppar
Blandad sallad
Skala potatisen. Lägg en potatis i en träslev och skiva potatisen men utan att skära helt igenom. Lägg potatisarna i en ugnsfast form, salta & peppra och klicka en liten smörbit på varje potatis (alternativ ringla över lite olivolja). Stek i ugnen på 200 grader ca 20 minuter tills potatisarna fått färg och är genomstekta.
Fräs kantarellerna i smör. Pressa i en vitlöksklyfta och salta och peppra. Dela fläskfilén i åtta bitar och stek på grillpanna eller lägg på grillen ute.
Servera med en blandad sallad och rikligt med riven parmesan på kantarellerna.