Första dagen ute!
Lite bilder på kycklingarna som växer o växer :) Första dagen i uteburen!
Silkeshönan med 3 kycklingar, de har en egen liten gård inne hos de andra hönsen.
Projekt "Syrengren"
Mitt projekt "ljusträd" Letade idag reda på en lagom stor gren med mycket grenar. Grenen är av syren. Hann med att skala halva sen gick solen i moln och det blev kallt.. Får fortsätta på Torsdag.
Före:
Efter:
Ska bli detta:
Mors Dag!
Mors dag introducerades i Philadelphia 1908 av amerikanskan Ann Jarvisför att på årsdagen av hennes egen mors bortgång hedra dennas minne. Dagen spreds i resten av USA under de närmaste åren och blev 1914 officiell helgdag.
I Sverige firades mors dag första gången 1919 på initiativ av Cecilia Bååth-Holmberg.
Det var dock först många decennier senare som dagen uppmärksammades i större omfattning. I Sverige firas vi alltid sista söndagen i maj.
Det var lite information om mors dag. Det många som inte har någon mamma längre och inte kan fira, men att tända ett ljus och skänka sin mor en extra tanke dagen till ära, är väl det finaste man kan göra.
Själv ska jag fira dagen med middag hos Karin, samt baka lite. Våra mammor kommer även få sig en liten present senare ik <3
VinContorets gårdfest
Bjöd idag på glass ifrån
www.osterhagenglass.com
Röktkorv från www.charkuteri.eu
mm :)
Lite gott fick jag med hem ;)
<3
Jag älskar min ängel så otroligt mycket <3 Idag överraskade han mig med en nya dator. Fick den som Examenspresent. Sitter och njuter av den just nu o är så otroligt glad och tacksam :) Tack finaste älskling!
Gårdsfest
Puhh huvudet känns idag, riktigt härlig kväll igår med otroligt mycket skratt!!
Dricker lite kaffe och väntar in sambon som e på jobbet. Idag blir en "bara ta de lugnt" dag ;)
I eftermiddag blir det ev en sväng till gårdsfesten
VinContoret om det inte regnar allt för mycket.
Lite bilder från Quizen igår:
Mamma o pappa var här <3
Kick för självförtroendet
Måste skryta lite såhär på fredags eftermiddagen ;)
Fick just ett mejl av min handledare:
Hej Nathalie.
Jag har läst din rapport, betyget blir MVG+!
Du skrev den på ett mycket bra sätt.
Mvh/ Best regards Pär
Genomförde även min presentation idag på Volvo som jag fick mycket positiv respons på, både på min power point och framförandet. Samt genomfört arbete. Härlig känsla att få den feedbacken o många frågor på mitt arbete!!
Sååå skönt att gå på helg nu o fira med lite Quiz ik!
Min Fredag
Ovanligt pigg morgon!
Ska slänga mig iväg till Skövde för ett "narkotikatest" på Volvo huset inför kommande sommarjobb. Sen blir det att slänga mig iväg till PV för företdraget om motorprovet. Det blir säkert bra övertalar jag mig även om jag inte riktigt läst på det sista :/
Näst sista dagen på praktiken förövrigt bara måndag kvar.
Ik Blir det Quiz med Rickard och Froliden, ska bli riktigt kul, får jobba igång tävlingspulsen under dagen ;)
Längtar efter dessa godingar ;)
Måste tippsa om denna bloggen för alla som gillar sötsaker ;)
SMÅ KLADDKAKOR



Helt perfekta sega kladdkakor om dom får stå i kylskåpet över natten
Servera med en klick grädde & färska bär
10 kakor
- 2 ekologiska ägg
- 3 dl socker
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 2 tsk äkta vaniljsocker
- 4 msk kakao
- 1/2 tsk bakpulver
- 100 g smör
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg & socker pösigt. Rör ner dom torra ingredienserna & sist i med det smälta smöret.
Fördela smeten i ca. 10 stycken muffinsformar på en muffinsplåt. Fyll 2/3 med smet i formarna.
Grädda i ugnen 12-15 minuter & inte en minut längre :), dom ska vara rätt så lösa när du tar ut dom.
PT- dagen
Min dag har spenderats på högskolan i skövde. Det var IDC´s (
se alla presentationerna från dagen) "Klicka här" årliga Produktionstekniska dag, 10:e året i rad!
160 personer från olika företag med någon sort av produktionsteknisk anknytning som delar erfarenheter.
Dagen bjöd på 5 föreläsare:
Klaus Helmrich, MTM föreningen = Produktivitet
Göran Henriksson, Olsbergs gjuteri = Jag går min egen väg
Bengt Engdahl, Saab = Lean för att skapa produktivitet
Jan Nilsson, Moelven = Jaget och laget på Moelven
Mikael Wahlgren, Tetra Pak = Outsourcing and partnership
Prisades med 10000 var gjorde även:
Årets produktionstekniska student: Maria Melkersson, Witte Industrier
Årets produktionstekniker: Thomas Lindblad, Hjo verktyg
Högskolans rektor (om jag inte minns fel)
Årets produktionstekniska student: Maria Melkersson, Witte Industrier
Årets produktionstekniker: Thomas Lindblad, Hjo verktyg
Göran Henriksson, Olsbergs gjuteri = Jag går min egen väg
Bengt Engdahl, Saab = Lean för att skapa produktivitet
Middagen :)
Efter PT- dagen blev det till att fara hem till mamma o pappa på lite mat ;) Tog även bort stygnen på denna lilla busfia som blev helt överlycklig av att slippa kragen på huvudet :)
Min kväll...
Består av mys i soffan, firar att sista rapporten är inskickad och 2år snart är till ända. Med underbart god kinamat och ett glas rött :)
Senare ska jag njuta av Grey´s och Off the map
Svåra att fånga på bild
8st/ 4 korsningar och 4 renrasiga Araucana
Enda svarta i kullen
Araucana
Med öronkvastar
Egen korsning
Nyaste boken!
Pyssel pyssel.... :)
Älskar detta trädet, blir att pyssla ihop under nästa vecka <3
Känns helt otroligt, Examen 2011!
Våren 2009 skickade jag iväg en ansökan till en KY-utbildning Produktionsteknik/Logistik, trodde knappt jag skulle komma med. Började med en något annorlunda intervju hos Bengt-Olof efter den tänkte jag att ja att jag absolut inte hade nån schangs. Men 2 veckor senare ringde telefonen och jag var antagen, en riktigt härlig känsla :)
Under utbildningen har jag träffat en massa underbara människor "en stor kram till er" Jag har lärt mig otroligt mycket under dessa 2 år.
Under våren har vi alla i klassen varit ute på praktik/Examensarbete så tyvärr har vi inte sett så mycket :( Men jag hoppas att allt gått väl för alla på era praktikplatser och att många av er har fått jobb, det som ändå är vårt mål ;)
Idag är det endast 9 dagar (ons 1/6) kvar tills vi tar vår Examen! Detta känns helt otroligt, Lite läskigt att ge sig ut i verkligheten igen. Detta kommer att firas med avslutningsmiddag tillsammans med nuvarande handledare på Onsdagskvällen.
Med detta sagt önskar jag alla fina människor i avgångsklass 2011 ett stort LYCKA TILL i framtiden!
Araucana
Har nu 6 småttingar i tvättstugan. Det har redan börjat växa fjädrar på vingarna, de utvecklas så otroligt fort!
1 av kycklingarna fick flytta ut till en av silkeshönorna som legat och tjurat hela våren. Hon visade sig vara en helt otrolig mamma, skönt :)
Och idag när jag kom hem ringde tjejen med araucana kycklingarna, eftersom jag inte lyckats kläcka fram egna fick jag nu 4 st små av henne.
det blev att flytta om lite så 2 små fick flytta ut till hönan o kycklingen i ladugården, inga problem hon tog så tacksamt emot ytterligare 2. Så nu bor 8 små i tvättstugan:)
Hoppas nu bara att inte alla blir tuppar!!
Ägg från araucana
Kycklingarna
6st har letat sig ut under natten/morgonen. 2st kämpar fortfarande pigga o krya!
Ursäkta kvaliten på bilderna svårt att ta genom plasten på kläckaren :/
Nedräkningen börjar
Tänkte jag skulle skriva om att nedräkningen av kläckningen har börjat. Men i morrses när jag kom upp pep det i kläckaren, redan en kyckling påväg ut!
Så förhoppningsvis finns det en liten nykläckt kyckling hemma ik :)

Älskar New York stilen
Älskar New York stilen på
Glädje i Skövde ;)
Lunch med Mor & Far
Without joy the world would be darkness and chaos
Fick även mitt första vaktelägg idag, storlek som en puttekula ;)
Hemma hos Camilla och David
Sprang förbi camilla och david i lördags,jag och jojo firade 30 åringen med en whisky ;) Han dock inte stanna så länge då vi skulle vidare till Jönköping.
Men lite bilder på lilla Måns hans med ;)
Sötingen somnade med nappflaskan i munnen, för mysig ;)
Vaktlarna
Har visat sig att jag nu har 2 tuppar och 2 hönor, trodde det var 1 tupp och 3 hönor..
Tupp
Tupp
Höna
Höna
Familjekväll i Jönköping
Välkomst skål!
Härlig tapet
Kollar gamla foton från när dojje o hans kusiner var små..
Dojje och tate som små ;)
Tårta!
Musse kom förbi, nattamat på MAX
Chokladtryffel
Till ca 20 tryfflar:
- 200 g 70% choklad
- 2 dl crème fraiche
- 20 droppar livsmedelsarom, tex pepparmint, hallon, gräddkola, päron
Garnering:
1. Finhacka chokladen. Smält den i mikrovågsugn eller över vattenbad. Blanda snabbt i crème fraiche. Smaksätt chokladen med livsmedelsarom. Lägg gladpack i formen för att få tryfeln att släppa lätt. Häll chokladen i en form och ställ den i kylen för att stelna.
2. Skär chokladen i yrkanter. Pudra över kakao och servera
Citrongrillad lammrack med Rostad parmesanböncrème och primörsallad
Till 4 pers:
- 1kg lammrack
- 1 tsk salt
- 2 krm nymald svartpeppar
Marinad:
- 3 vitlöksklyftor
- 1 citron
- 1 kruka salvia
- 4 msk olivolja
Parmesancrème:
- 2 vitlöksklyftor
- ½ msk olivolja
- 1 burk cannellinibönor (ca 400 g)
- 1 ½ dl riven parmesanost
- 1 ½ dl lätt crème fraiche
- ½ tsk salt
- 1 krm nymald svartpeppar
Primörsallad:
- 400 g färskpotatis
- 1 knippe primörmorötter (250 g)
- 8 schalottenlökar
- 1 knippe grön sparris (250 g)
- 8 rädisor
- 1 msk olivolja
- 2 msk vit balsamvinäger
- ½ msk honung
- 1 påse röda mangoldskott (ca 70 g)
- 1 tsk flingsalt
- 2 krm nymald svartpeppar
Gör så här:
1. Marinad
Skala och fin hacka vitlöken. Skölj citronen noga i ljumet vatten. skala skalet av citronen med en potatisskalare och strimla det därefter tunt. Pressa saften ur citronen. Strimla salvian. Blanda vitlök, citronskal, citronsaft, salvia och olja. Lägg köttet i en plastpåse och häll över marinaden. Låt marinera i rumstemperatur ca 30 min.
2. Sätt ugnen på125C. Grilla köttet i grillpanna ca 2 min på varje sida. Krydda med salt och peppar. Lägg köttet i en ugnssäker form och stek mitt i ugnen till 62C innertemperatur, beräkna ca 25 min. Ta ut och låt vila ca 10 min.
3. Parmesancrèma
Krossa vitlöksklyftorna lätt med skalet på. Stek dem i oljan i en stekpanna tills skalet blivit brunt och vitlöken mjuk. Ta bort skalet och lägg vitlöken i mixer tillsammans med avhällda sköljda bönor, parmesan, créme fraiche, salt och peppar. Mixa till en slät créme.
4. Sallad
Skrubba potatisen och koka dem i saltat vatten i en kastrull tills den är mjuk, ca 15 min. Ansa och skrubba morötterna. Låt morötterna koka med potatisen när ca 5 min återstår av koktiden.
5. Skala löken. Ansa och bryt av den nedre delen på sparrisen. Ansa rädisorna. Stek den runt om i olja i en stekpanna. Tillsätt sparris och låt den fräsa med ca 2 min. Lägg i potatis, morötter och rädisor och låt steka ytterliggare ca 2 min. Ringla över vinäger och honung och låt fräsa ca 1 min. Strö över mangoldskott, salt, peppar.
6. Skär köttet i bitar och servera med parmesancrème och sallad
Lamm kurs Stockholm 9/4 - 2011
Marinerad lammentrcôte med pistaschaioli serverad med myntasallad och saltrostad färskpotatis
Till 4 pers:
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk stötta bruna senapsfrön
- 1 tsk krossad rosépeppar
- 1 tsk mald ingefära
- ½ tsk stött kardemumma
- ½ dl pressad citron
- 1 tsk rivet citronskal
- 1 msk honung
- ½ dl olivolja
- 1 tsk salt
Potatis:
- 600 g färskpotatis
- 1 tsk salt
- 1 msk olivilja
Pistaschaioli:
- 2 äggulor
- 1 msk senap
- ½ msk pressad citron
- 2 dl rapsolja
- ½ dl rostade, saltade pisyaschnötter
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk finhackad chili, tex spansk peppar
- 1 krm salt
Sallad:
- 150 g sockerbönor
- 1 msk olivolja
- 250 g kvisttomater
- ½ gurka
- 80 g blandad sallad
- 1 dl grovhackad färsk mynta
- 1 dl grovhackad persilja
- 1 tsk flingsalt
- ½ dl sultanrussin
- ½ dl rostade, saltade pistaschnötter
- 2 msk citronolivolja
Gör så här:
1. Marinad
Skala och pressa vitlöksklyftan. Blanda den med resten av ingredienserna till marinaden, spara ca 2 msk av marinaden. Lägg köttet i marinaden och låt marinera i rumstemperatur ca 30 min.
2. Sätt ugnen på 250C varmluft eller 275C konventionell ugn. Skrubba potatisen och skär den i halvor. Lägg den i en långpanna och strö över salt. Ringla över olja. Stek potatisen mitt i ugnen ca 15 min.
3. Aioli
Vispa ihop äggulor, senap och citronsaft. Tillsätt oljan i en fin stråle under kraftig vispning till en tjock aioli. Grovhacka pistaschnötterna. Rör ner nötter, pressad vitlök, chili och salt.
4. Ta upp köttet och låt rinna av, spara marinaden. Salta och bryn köttet runt om i en stekpanna. Häll över marinaden och låt puttra utan lock till 65C innertemperatur, beräkna ca 15 min.
5. Sallad
Stek sockerbönorna hastigt i olja. Låt svalna. Skär tomaterna i grova bitar. Skär gurkan i bitar. Blanda sockerbönor, tomater, gurka, sallad och örter. Strö på flingsalt, russin och nötter. Ringla över citronolivolja.
6. Skär köttet i bitar och ringla över den sparade marinaden. Servera köttet med potatis, aioli och sallad
Lördagskvällen!
Mmm Malibu/Ananas
Vårfest på Stackarp!
Igår hade vi lite vårfest på gården, grillade o spelade spel. En riktigt härlig kväll med mycket skratt!!
Älskling myser innan matlagningen
På grillen låg, baconlindad fläskfilé, kycklingfilé, kycklingspett och chourizo korv
Grillmästaren själv (Svärmor Lena)
Älskling var assisterande grillmaster
Fick med ett leende på älskling ;)
Killarna ;)
Svärfar o hans älskade katt!
Riktigt god mat!
Ingelas härliga knäcktårta, recept kommer senare
Koncentrerade! Här spelas bezzerwizzer, vinnarna blev Lena & Ingela
Årets första nyckelpiga
Fullt upp hela dagen!
Började morgonen med ett besök hos tandläkaren. Usch 2 hål lagade o med bedövning dessutom. Sprutor är det absolut värsta jag vet...
Sedan ett besök hos
Angelica som frächade till mitt hår, fick med mig en hel del bra produkter hem. Om det där håret kunde ta o växa lite fortare bara då också!
Sedan har jag suttit i telefonsamtal ang jobb. Ett bra samtal :)
Därefter slängde jag mig iväg till
Sara i Habo och hämtade hem de sista vaktlarna som nu får bo i ladugården. Tills vi fångat de skylldiga...
Nu blir det soffan 5 min
Sen in i duschen o fixa till sig innan vårfesten på stackarp ;)
En bra dag!
Hemma låg 2 brev o väntade...
Pengarna tillbaka från H&M Gööööt!
Sommarjobb på volvo PV Check!
Spindel i båda :)
Lyste 2 av mina egna ägg idag (dag 4), spindel fanns i båda :) Så hoppas hoppas att de små fortsätter växa och att allt går bra!
Hjälp mig sprida!!
Tidaholms Modellflygklubb
9-10 juli 2011
Välkomna att se några av Sveriges bästa modellflygare tävla!
När: 9-10 Juli 2011
Tid: Lördag 08:30 -18:30, flygning Basic, Sportsman, Intermediate.
Söndag 08:30-14:30, alla klasser inkl. Freestyle, prisutdelning ca 15:30
Var: Tidaholms Modellflygklubb, Stacklanda (Utfarten mot Skövde, mitt emot Folketspark)
Stacklanda Stackarp
522 93 TIDAHOLM
Kiosken: Säljer korv, kaffe, smörgås, läsk mm.
Klasser: Basic, Sportsman, Intermediate, Advanced och Freestyle

Alis volat propriis
Alis volat propriis
Hon flyger med egna vingar
Sugen att göra efter Examen!
Min första (18 års present)
Till minne av vår bror
Senaste!
Första för i år
Första rundan för i år! 2,5km iaf....
Blev dock ingen njutar runda pga dålig kondis o den jäkla astman :(